Friday, May 23, 2014

Salam Jumaat

Assalamualaikum.

Hari ni, rasa nak bertceloteh sikit pasal mind setting, negativity dan sikap positive. Bukanlah diri ni, baik sangat mahupun perfect, tapi hanya sekadar renungan bersama.


Orang yang sentiasa memberi alasan, negative thinking dan anggap semuanya susah, memang tidak akan berjaya. Forever you will stay where you are.

Nak berjaya? Sentiasa kena bersikap positive, kurangkan mengeluh dan memberi alasan. Hargai orang di sekeliling kita, especially yang banyak memberi sokongan pada kita. Cuci hati, buang sikap dengki dan jangan terlalu fikir apa yang orang cakap pasal kita, dan kita juga jangan bercakap pasal orang.

Sentiasa bersikap 'saya boleh buat', usaha dan redha. Paling penting, jaga hubungan dengan Allah. Bersyukur dengan nikmat yang Allah beri. Berdoa agar sentiasa mendapat keredhaan dalam hidup kita dan rezeki yang kita perolehi sentiasa diberkati. InsyaAllah.

**ini adalah peringatan untuk diri saya sendiri, yang sentiasa kena diingatkan dan diperbaiki**

Ok2...cukup dulu. Have a good Friday, great weekend & happy school holidays!! 2 weeks it is, yeayyy!!


Saturday, May 3, 2014

Semoga Berkekalan Sehingga Ke Jannah

Alhamdullillah. It's been 17 great years! Full of ups and down. Having Iman and Mira in our lives, makes it even more interesting.

Masa awal2 perkahwinan dulu, bila ada je pergaduhan, rasa macam it's over (ingat macam dating ke boleh main clash je?) haha. Padahalnya gaduh hal kecil2 je. Maklumlah masing2 belum cukup matang.

Mak mom selalu pesan, untuk mendapat kebahagian rumahtangga kena sentiasa minta dengan Allah. Memang betul tu. Bila diri ini lebih dekat dengan Allah, secara tak lansung hubungan suami isteri dan dengan anak2 juga semakin rapat. Mom sentiasa berdoa agar kebahagian dan nikmat yang mom miliki ini, berkekalan sehingga ke Jannah. InsyaAllah. Aminn.


Ok, so kat mana kita orang celebrate? We had a nice quiet buffet afternoon lunch with the children, Iman and Mira at the Atmosphere 360 Revolving Restaurant.


Complimentary from the house.


Food review - sedap and quite a lot of choices. Only thing, duration for the lunch was a bit short. So tak banyak masa nak santai2 makan (saja tak nak kasi makan banyak lah tu) hehe.


Thursday, May 1, 2014

Layan The Amazing Spider-Man 2 .....


Semalam sempat juga bawak anak2 tengok wayang since hari ni Labor Day dan biasa Rabu dapat ticket murah kan. But heyy, we didn't get the cheap tix sebab movie baru start tayang 1st day semalam.

So..what do I think of the movie? Berapa star nak kasi ya? Hmm..I'm not a fan of super heroes movie sebenarnya, tapi OK lah Spider-Man ni, mom suka juga tengok compared to Super-Man. I give it 4 stars, tapi ak suka ada part sedih, and also ada part2 yang tak berapa nak sesuai untuk budak2. Overall, it was OK, jalan cerita interesting...tidak membosankan tapi ada kala banyak sangat adegan bercakap. Anyway, kids enjoyed it and so did we. Movie recommended.
It cost us RM59 for 4 adults + 1 child. Belum masuk popcorn + coke. Then supper lagi after the movie. Gitu gini dekat RM100 juga lah.


Tuesday, April 29, 2014

Sambal Jeruk Belimbing Hitam Ikan Bilis...Perghhhh!!

Siapa pernah makan?? Sedap gilerr! Siapa-siapa yang tengah diet tu, baik jangan try, berpinggan-pinggan nasi nanti bertambah tau. Hehe. Mom baru 1st time makan, selalu makan belimbing buluh muda je, masuk dalam masak lemak atau sambal belacan. 
Asalnya, belimbing buluh rupanya macam ini. 

Yang dijeruk pula, rupanya macam ini.

Setelah siap dimasak.

Haaaa.....pekena dengan nasi panas + telur dadar. Tak payah lauk2 lain dah! 
Bismillahirahmanirahim. Ngappp....

Siapa nak cuba, boleh cari siapa yang jeal jeruk belimbing tu dan masak sendiri, kalau malas dan nak senang, beli je yang dah siap di masak. RM10.00 hengget je. Makan buat pembuka selera masa bulan puasa nanti. Selamat mencuba :)

Saturday, April 26, 2014

First Posting For 2014???

How can that be?? Huhh?? 7 months already being a HOMEMOM?? Woww..cepatnya masa berlalu. Pejam celik tanpa disedari, anak2 pun dah besar. Now starting to miss them being my little ones. To me, they are still my babies. Bukan senang nak besarkan anak2 kan, lebih-lebih lagi pada usia nak meningkat remaja. Sentiasa berdoa pada Allah agar mereke sentiasa dilindungi dan akan membesar menjadi anak-anak yang soleh dan solehah dan cemerlang dunia akhirat. Aminn.

Meh nak share sikit gambar my APPLES ya!


See how they've grown. Macam tak percaya je kan?? Hehe. OK, gotta go. Nanti sambung lagi.....

Thursday, September 12, 2013

A Work At Home Mom (WAHM)...finally!

Salam semua. Dah lama sungguh saya tak update blog ni kan sebab tiba2 diwaktu saya menyepi diri tu merupakan masa yang paling busy untuk saya. 

Anyway, just to refresh balik blog ni, masa mula2 saya start blog ni, impian saya memang nak sangat jadi 'work at home mom' dan seperti nama blog ini juga, saya masih belum mencapai impian saya ketika itu.

Alhamdullillah. It's been exactly 1 week being a work at home mom...i'm loving & enjoying every minute of it!! Yes, it may be more tiring (+ the housework in between, feeding & chasing the cats) but it's worth it.  Being at home when Iman & Mira comes back from school, spending time with them and being around to help them out with their school work is the best thing ever! I missed seeing them grow up & I don't want to miss anymore of it...

and the best part is...at the same time I'm enjoying my home business as much...promoting in front of the pc (+ having a sip of good coffee) checking PMs, updating fb page status & blog, answering phone calls, whatssapping (+ gossiping) replying emails, packing, delivering..etc..etc..and so now the journey begins. 

Semoga Allah mempermudahkan segalanya, inysaAllah. Amin. (to be continued.....)


Wednesday, November 23, 2011

My Blog Needs To Be Polished!!

Ok..ok...so I have been so so busy with everything, doesn't mean that I can't find the time to update this 'not famous' blog of mine. If nobody is interested in reading it now, maybe someone will later. My children will read it one day...insyaAllah.

Actually alot happened in 2011. Mostly the good ones...alhamdullillah. I will update it in a new post called...."What Have I Achieved In 2011??". Stay tuned.....
Related Posts with Thumbnails